Sportcoaching verbetert je mentale kracht en je prestaties


Hoe je tegen de wereld aan kijkt bepaal je zelf. Ken je eigen kracht en verbeter je mentale flexibiliteit.


In de sportpsychologie bestuderen we welke rol je mentale kracht speelt bij beweging. We geven je inzicht in je eigen gedachten en remmingen en we leren je manieren om het hoofd te bieden aan veranderende omstandigheden. Als je een sportdoel hebt vastgesteld blijft de uitdaging mentaal zo flexibel te zijn dat je hiermee leert omgaan. Zodat je eigen gedachten niet in de weg komen te staan van je doel. Als je je realiseert dat mentale trainingen je motorische handelingen kunnen beïnvloeden sta je zelfverzekerder aan de start van je wedstrijd. Ook in je niet-sportleven heb je daar voordeel van. Ga in de startblokken staan en bepaal zelf hoe je vooruit gaat!


In het traject dat we samen in gaan verkennen we verschillende manieren om je mentaal sterker te maken. Je krijgt inzicht in wat je remt, je leert manieren om het hoofd te bieden aan onzekerheid en past deze technieken toe in je trainingen en je sport. Net zoals spieren te trainen zijn, zijn je hersenen ook te trainen. Haal meer uit je trainingen door ook je hersenen te trainen. Gezonde hersenen maken het verschil tussen wel of niet je persoonlijke doel halen of winnen en verliezen.

Geef ook je lichaam de juiste kracht


De zorg voor jezelf stopt niet bij mentale zorg. Ook voeding en trainingsystematiek zijn belangrijk. De filosofie van Dr. Stacy Sims heeft ons ervan overtuigd dat vrouwen andere sporters zijn dan mannen. Vrouwen hebben een menstruatiecyclus, hormoonfluctuaties en misschien zelfs al overgangsverschijnselen. Werk met je lichaamssystemen in plaats van ertegen. Voed je zo dat je kunt herstellen en train wanneer je lichaam op zijn sterkst is. Neem de tijd om te herstellen voordat je je lichaam weer belast. Hoe lang je herstel is hangt af van de fase in de maand. Weet jij wanneer je eisprong is? Misschien ben je dan wel op zijn sterkst! Ben je aan de pil? Ook dan is er een goed schema te maken. Voor een triathlonplan werken we samen met Marijcke Toussaint.


Marjon & Marijcke


Als zwemcoach bij Swimfantastic ziet Marjon zwemmers goed presteren in het zwembad maar blokkeren in een wedstrijd. Dat triggerde haar om sportpsychologie te gaan studeren. Je lichaam kun je trainen en je hersenen ook. Als je het anders wilt is, kan dat. Als je je er maar toe zet. Marjon kan je helpen inzicht te krijgen en helpen de nodige stappen te zetten zelf weer de baas over je lichaam en prestatie te worden. Marijcke is 3voudig full distance triathlon finisher en finishte heel veel kortere afstanden met succes. Ze dacht nooit 10km te kunnen zwemmen maar deed het toch, in de zee in Turkije. Andere vrouwen helpen een goede trainingsopbouw te volgen is voor haar de reden om IRONMAN Certified Coach te worden. De meeste vrouwen willen wel, graag zelfs, vaak te veel. Dus hoe doseer je, zorg je voor je eigen lichaam en word je beter? Laat Marijcke je helpen een gebalanceerde training te maken afgestemd op jouw doel, agenda en lichaam.


Image

In een eerste gesprek onderzoeken we samen waar je ondersteuning bij wilt. We bepalen hoeveel sessies we nodig hebben en plannen deze in. Een uurssessie kost 75 euro. Omdat we graag in beweging zijn gaan we samen fietsen, wandelen of SUPpen of wat je sport ook is. Wil je ook zwemtraining? Dan plannen we ook een koffie & klets in!

Contact

Wil je over een sterkere versie van jezelf van gedachten wisselen? Leuk!
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.